Recept

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
  • 13 dl vetemjöl
  • Parmesanpotatis
  • fast potatis
  • parmesanost
  • flingsalt
  • färsk timjan
  • olivolja

  • Baguetter

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt. (37 grader) Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet. (spara lite till utbakningen)

    2. Arbeta degen tills den känns smidig. Jäs under duk ca 1 timme.

    3. Ta upp degen på mjölat bord, var försiktig med den och knåda den inte. Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar. Pudra över lite mjöl och låt jäsa under duk 30 minuter.

    4. Sätt ugnen på 275 grader. Grädda ca 15 minuter. 

     

    Parmesanpotatis

    1. Sätt igång ugnen på 200 grader.

    2. Skär potatisen i klyftor, skölj dem i kallt vatten och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och blanda runt. Strö över flingsalt och färsk timjan.

    3. Kör potatisen tills den nästan är färdig ca 30-40 minuter. Strö över parmesan och kör den tills osten smält och fått lite färg.


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    shrimp saganaki (1)