Recept

  • 250 g vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk vallmofrön
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 citroner, skal och saft
  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 250 g strösocker
  • 4 ägg
  • Glasyr
  • 250 g florsocker
  • 1 citron, saft och skal

  • 1. Sätt igång ugnen på 175 grader.

    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, vallmofrön och rivet citronskal i en skål. 

    3. Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i mjölk, pressad citron och till sist mjölblandningen. 

    4. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen ca 1 timme. 

    5. Blanda florsocker och citronsaft tills den har en bra konsistens.

    6. När kakan svalnat har du på glasyren och strör över citronskal. 


    Mer från bloggen


    jan 20, 2020

    gifflar

    jun 12, 2018

    blåbärspannacotta

    okt 25, 2020

    saffranskaka

    nov 2, 2020

    kolarisgodisar