4

Recept

  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 4 tsk florsocker
  • 2 msk pistagenötter, hackade
  • hallon
  • ev 2 msk limoncello

  • 1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.

    2. Lägg gelatinbladen i blöt 5 minuter.

    3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.

    4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.

    5. Lägg i gelatinbladen och blanda tills de lösts upp.

    6. Ta ur vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.

    7. Ställ kallt minst 3 timmar.

    8. Toppa med pistagenötter, hallon och ev Limoncello.


    Mer från bloggen


    okt 31, 2019

    parmesanpotatis

    okt 30, 2021

    julkaka