Recept

  • 175 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 citron, skalet
  • Citron och vaniljfrosting
  • 100 g naturell färskost
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 citron, skalet

  • Citronsockerkaka

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 1-1 1/2 liter. Smält smöret och låt det svalna. Ha i ägg och socker i en bunke och vispa tills det blir pösigt. 

    2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i ägg- och sockersmeten. Rör ner det rivna citronskalet i smeten. 

    3. Sätt in i ugnen i 40-50 minuter. Känn efter med en provsticka så den är färdig. 

    Låt svalna

    Citron och vaniljfrosting

    Vispa samman färskost och grädde. Smaka av med florsocker, vaniljsocker och citronskal.

    Toppa kakan med frostingen