Recept

  • 2 buntar sparris, (500 g) skär bort ändarna
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 paket färsk smördeg, 265 g
  • 100 g Gryére
  • 5 skivor prosciutto
  • 1 ägg, vispat
  • svartpeppar

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
    3. Rulla ut smördegen och dela den i 9 stycken rutor.
    4. Vänd sparrisen i olivolja, salta och peppra.
    5. Lägg en halv skiva prosciutto på en ruta. Lägg på 3 sparrisar och 1 msk ost.
    6. Ta två ändar på smördegen och fäst dem på mitten så du bäddar in sparrisen.
    7. Pensla med ägg. Och strö över lite svartpeppar.
    8. Grädda smördegsknytena tills de är gyllene, ca 18-20 minuter.

    Serveras omgående

    Ett vin som passar bra att servera till är det franska vinet Les Fumées Blanches. Ett vitt vin gjort på druvan Sauvignon Blance och som passar året runt. Ett fruktigt, ungdomligt vin med mycket frisk smak. Det har en alkoholhalt på 11,5 % och serveras vid 8-10°. Passar även bra till rätter av fisk och skaldjur, eller till syrliga getostar.

     

    Titta gärna på Instagramkontot

    https://www.instagram.com/voila-saarlivet/ för inspiration och tips!