Recept

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl tysk riesling
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • skal från 1 citron
  • 2 dl hackade jordgubbar
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk tysk riesling

  • 1. Sätt igång ugnen på 175 grader. 

    2. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Smält smöret.

    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i den tyska rieslingen, citronskal och smöret och blanda runt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Blanda till sist ner jordgubbarna. 

    4. Fyll formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den vila i 10 minuter innan du stjälper upp den.

     

    5. När kakan svalnat så blandar du ihop florsocker och tyskt rieslingvin. Ringla glasyren över kakan och garnera med lite jordgubbar.