Recept

  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g rabarber
  • 100 färska jordgubbar

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten. Smörj kanterna. 

    3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Hacka chokladen och lägg ner den i smöret och rör om till den smält.

    4. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget. Ha i vetemjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Skär rabarber och jordgubbar i bitar och lägg dem på smeten och tryck till försiktigt. 

    5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

    Servera med vaniljvisp


    Mer från bloggen


    nov 2, 2020

    kolarisgodisar

    okt 28, 2019

    fransk nougat (1)

    okt 3, 2021

    granatäpplefudge