Recept

  • Köttfärsspett
  • 500 g nötfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • olivolja att steka i
  • Morotstzatziki
  • 200 g morötter
  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • salt & peppar
  • smaka av med lite citron och olivolja
  • Foccacia
  • 2,5 ljummet vatten
  • 1/4 av 1 paket med jäst (12 g)
  • ca 5 dl vetemjöl
  • färsk timjan
  • 1 msk olivolja till degen + lite att ha på
  • 1 tsk salt
  • flingsalt

  • Köttfärsspett

    1. Lägg grillpinnarna i blöt. Sätt ugnen på 200 grader. 

    2. Blanda nötfärs med paprikapulver, pressad vitlök, oregano, salt och peppar.

    3. Trä nötfärsen på spetten och bryn dem i olivolja runt om i en varm stekpanna.

    4. Kör spetten klara i ugnen. Hur lång tid det tar beror på hur mycket du brynt dem och hur stora du gjort dem. Men ca 10-15 minuter.

    Stek gärna några citroner i stekpannan. Gott att pressa över och fina som dekoration.

    Morotstzatziki

    1. Skala och riv morötter och vitlök.

    2. Blanda ihop med övriga ingredienserna och smaka av med lite citronsaft och olivolja.

    Foccacia

    1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt 1 tsk salt och 1 msk olivolja. Tillsätt mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg och knåda den ordentligt.

    3. Låt jäsa under bakduk 1 timme.

    4. Tryck ut degen till ett platt bröd på bakplåtspapper. Pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt. Strö över färsk timjan och låt brödet jäsa ca 30 minuter under bakduk.

    5. Grädda ca 15 minuter.


    Mer från bloggen


    sep 9, 2018

    äppelpaj mojito

    aug 30, 2018

    jordnötsfudge