4-6

Recept

  • Kycklingsouvlaki
  • 1 kg kycklingfilé
  • saft från 1 citron
  • 2 msk oregano
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • Oreganopotatis
  • 1 kg fast potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk torkad oregano
  • flingsalt
  • 1 citron
  • Tzatziki
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1/2 gurka
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk grekisk olivolja
  • 1/2 msk citronsaft eller vitvinsvinäger
  • salt
  • 1 varv med pepparkvarnen

  • Kycklingsouvlaki

    1. Lägg grillpinnar i blöt om du använder de som är i trä. 

    2. Skär kycklingen i bitar. 

    3. Lägg kycklingen i marinad med olivolja, citronsaft, oregano, salt och peppar. Ställ kallt minst 2 timmar.

    4. Sätt igång ugnen på 200 grader.

    5. Trä kycklingen på spett och bryn dem i olivolja i en stekpanna.

    6. Lägg spetten på en plåt och stek färdigt dem i ugnen. Detta tar ca 15-20 minuter. Lite beroende på hur stora du har skurit kycklingbitarna. Och hur mycket du brynt dem.

    Oreganopotatis

    1. Skär potatisen i bitar och lägg på en plåt. Blanda runt potatisen med olivolja och kryddor. Dela citronen och kör med halvorna i ugnen med potatisen.

    2. Rosta potatisen i ugnen 30-35 minuter. (200 grader)

     Tzatziki

    Blanda ihop alla ingredienser till tzatzikin.

     Servera med grön paprika, kalamataoliver, tomater, gurka, rödlök och fetaost.