Recept

  • 3 dl grädde
  • 4 dl socker
  • 50 g smör
  • 4 msk vit sirap
  • 1,5 dl krossad turkisk peppar
  • 2 krm chilipulver
  • 200 g vit choklad
  • 1 msk glykos

  •  1. Stöt turkisk peppar i en mortel. Blanda grädde, socker, sirap, chili och turkisk peppar i en tjockbottnad kastrull. Rör tills det börjar koka. Använd termometer och koka smeten till 115 grader.
     
    2. Dra av kastrullen från värmen och rör tills det slutat koka för att det inte ska bränna fast i botten. Rör ner glykosen, smöret och chokladen och rör tills chokladen smält.
     
    3. ´Häll upp smeten i en rostfri skål och vispa med elvisp till smeten blivit tjock. Tryck ut smeten i en form.

    Mer från bloggen


    nov 21, 2020

    hasselbacksklyftor

    feb 21, 2018

    limoncello mojito

    jan 11, 2019

    blodapelsin sangria