Recept

  • Maränger
  • 3 stora äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • Mascarponekräm
  • 4 msk ricotta
  • 5 msk mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • Körsbärssirap
  • 30 st körsbär
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vatten
  • färsk basilika till dekoration

  • Maränger

    1. Sätt ugnen på 100 grader.

    2. Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Ha i sockret lite i taget och fortsätt vispa tills du får en fast och glansig smet.

    3. Spritsa ut smeten till 12 st maränger. 

    4. Grädda ca 60 minuter. Låt svalna.

    Körsbärssirap

    Kärna ur körsbären och koka dem ihop med vatten och socker på låt värme till du får en sirapsliknande konsistens. Låt svalna

    Mascarponekräm 

    Blanda ihop ricotta, mascarpone och florsocker till en jämn kräm.

    Spritsa mascarponekräm på marängerna och toppa med körsbärssirap och färsk basilika.