dec 12, 2021

Maränggran

Jul
Maränggran

Recept

  • Marängbottnar
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 tsk majsstärkelse
  • Mascarponegrädde
  • 5 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 dl florsocker
  • hallon, florsocker och rosmarin till dekoration

  • Sätt igång ugnen på 125 grader. Vispa ihop äggvitorna. Häll i sockret lite i taget och fortsätt vispa. När allt socker är i så så fortsätt att vispa i 5 minuter.
     
    Ha i majsstärkelse och blanda runt.
     
    Ha ut marängen i 6 rundlar på två bakplåtspapper. Jag gjorde dem 17 cm, 15 cm, 12,5 cm, 10 cm, 8 cm,  och en som är ca 4 cm som du gör som en marängtopp. Grädda i ugnen i ca 50 min. Stäng av värmen men låt de stå kvar på eftervärmen någon timme till.
    Vispa grädden så den nästa är tjock. Vispa i mascarpone och florsocker.
    Lägg ihop bottnarna med grädde emellan och ovanpå. Garnera med hallon och rosmarin. Pudra över lite florsocker.
    Man kan ev använda grillpinnar för att stabilisera upp tårtan.

    Mer från bloggen


    okt 18, 2022

    snickersfudge

    sep 27, 2021

    mangofudge