nov 27, 2022

Panforte

Godis
Panforte

Recept

  • 1 dl honung
  • 1,5 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g sötmandel
  • 100 g hasselnötter
  • 50 g pistagenötter
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl vetemjöl

  • 1. Sätt ugnen på 150 grader.

    2. Smält honung och socker i tjockbottnad kastrull. Låt sedan det koka kraftigt under 1 minut. Ta kastrullen från värmen och ha i choklad. Låt stå tills chokladen smält. 

    3. Blanda nötterna med kanel och vetemjöl. Blanda ner i chokladsmeten. Ha smeten i en form 20x20 cm klädd med bakplåtspapper. 

    4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

    Låt kallna och skär i bitar.

     

     


    Mer från bloggen


    maj 28, 2018

    sommarpavlova

    jan 16, 2019

    sparris och räkor