Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 tsk pepparkakskrydda
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 msk vatten
  • 5 dl vispgrädde
  • 50 g vit choklad, riven
  • 1 granatäpple, kärnorna

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulver och pepparkakskrydda. Ha i vattnet och blanda försiktigt. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda kakan i 5 minuter.

    3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper. Låt svalna under plåten.

    4. Vipsa grädden. Ta undan 2 dl att ha ovanpå. Blanda i choklad och granatäpplekärnor. Spara några kärnor att dekorera med. 

    5. Bred ut gräddblandningen på rulltårtan och rulla ihop den. Dekorera med grädde och granatäpplekärnor och ev några rosmarinkvistarna.