Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör, skuren i bitar
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 1 tsk flingsalt + extra till garnering

  • 1. Ha grädde, strösocker, vaniljsocker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka på medelvärme till 120 grader. Rör försiktigt då och då.

    2. Ta kastrullen från värmen och rör ner choklad, smör och salt till en slät smet.

    3. Ha upp i en form klädd med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Låt stelna och förvaras svalt.

    Jag använde en form som är 10x20 cm.


    Mer från bloggen


    nov 3, 2021

    rostade kastanjer

    mar 11, 2021

    citronrutor

    dec 8, 2019

    saffransrulltårta