Recept

  • 400 g färsk spenat
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 500 g färsk smördeg
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja

  • Sätt på ugnen på 225 grader. Stek lök och vitlök mjuk i olivolja. Tillsätt den färska spenaten och rör om. Stek på medelvärme till spenaten mjuknat. Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna innan du smular ner fetaosten och har i dillen. Smaka av med salt och peppar. 

    Skär smördegen i ca 7x7cm stora rutor. Lägg en klick med spenat- och fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna samlade i mitten. 

    Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ca 12-15 minuter tills de blir gyllene. 

    Ta ut dem ut ugnen och låt knytena svalna lite innan servering.


    Mer från bloggen


    jun 9, 2018

    fläderchampagne

    okt 31, 2019

    saffransräkor

    okt 25, 2020

    saffranskaka