Recept

  • 400 g färsk spenat
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 500 g färsk smördeg
  • 150 g fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja

  • Sätt på ugnen på 225 grader. Stek lök och vitlök mjuk i olivolja. Tillsätt den färska spenaten och rör om. Stek på medelvärme till spenaten mjuknat. Ta bort stekpannan från värmen och låt svalna innan du smular ner fetaosten och har i dillen. Smaka av med salt och peppar. 

    Skär smördegen i ca 7x7cm stora rutor. Lägg en klick med spenat- och fetaoströra i mitten av varje och nyp ihop de fyra ändarna samlade i mitten. 

    Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem i ca 12-15 minuter tills de blir gyllene. 

    Ta ut dem ut ugnen och låt knytena svalna lite innan servering.