Recept

  • 2 dl salta jordnötter
  • 400 g mörk choklad, 70%
  • 4 msk jordnötssmör
  • 1 burk sötad kondenserad mölk
  • 25 smör
  • 1 tsk flingsalt

  • 1. Hacka jordnötterna grovt.

    2. Hacka chokladen. Ha i chokladen, jordnötssmör och kondenserad mjölk i en kastrull. Värm på låg värme och rör till chokladen smält.

    3. Tillsätt smöret när chokladen smält. Vänd ner hälften av jordnötterna.

    4. Häll fudgen i en form klädd med bakplåtspapper. 20x20 cm.

    5. Häll resten av jordnötterna och flingsalt över fudgen.

    6. Ställ formen i kylskåp i minst 3 timmar.

    7. Skär fudgen i fyrkanter när den stelnat. 

    Förvaras i kylen


    Mer från bloggen


    jun 12, 2018

    blåbärspannacotta

    maj 18, 2021

    tiramisurulltårta