KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
mar 19, 2018
Klassiska belgiska våfflor
Desserter
Klassiska belgiska våfflor
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 krm salt
3,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
225 g smält smör
2 ägg, separerade
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjölk och äggulor. Rör till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör igen.
Vispa vitorna till ett hårt skum och blanda ner i dem i smeten.
Grädda och servera med grädde och bär. Pudra över florsocker.
Taggar
klingskitchen
/
belgiska våfflor
/
våffelsdagen
/
våfflor
/
Mer från bloggen
apr 9, 2020
limekaka med vispad créme fraiche
apr 8, 2018
salted caramel cheesecake bars
okt 18, 2021
parmesanpotatis med parmesanmajonnäs
mar 8, 2022
kakor med vit choklad, makadamianötter och chili