Recept

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 påse turkisk peppar 120g
  • 200 g hackad vit choklad
  • svart karamellfärg

  • Mortla den turkiska pepparen fint. Blanda alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull. Koka på medelvärme till 120 grader. Ta från värmen och blanda ner den hackade chokladen och karamellfärgen. Använd en elvisp och vispa direkt i kastrullen tills smeten är riktigt slät och börjat att svalna något. 

    Ha i en form klädd med bakplåtspapper. Jag använde en form som är 20x20 cm.

    Förvaras svalt


    Mer från bloggen


    nov 6, 2021

    julsangria (1)

    sep 29, 2021

    pistagebullar

    apr 3, 2018

    shrimp saganaki