4

Recept

  • 3 msk olivolja
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk hackad färsk chili
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning eller motsvarande
  • 20 st räkor (kokta)
  • 20 st musslor (kokta)
  • persilja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g pasta

  • 1. Koka pastan enligt anvisning.

    2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, schalottenlök och chili och låt svettas lite i olivoljan. Häll i vin, grädde och ha i buljongen. Låt koka ihop, ca 20 minuter. Smaka av med persilja. 

    3. Ha i räkor och musslor och låt de bli varma. Smaka av med ev salt och peppar. Blanda sedan ihop med pastan och servera.


    Mer från bloggen


    apr 29, 2019

    frozen aperol spritz

    jan 21, 2020

    clementinglass