Recept

  • 5 st äpplen
  • 5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • kanel att pudra över
  • grädde eller vaniljvisp till servering

  • 1. Skala och dela äpplena, ta ur kärnhusen.

    2. Koka upp vatten och strösocker. Lägg i äpplena och låt dem koka tills de nästan är mjuka.

    3. Ta upp äpplena och lägg dem i en ugnssäker form. Låt kallna.

    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i taget. Vipsa till en glansig fast maräng.

    5. Bred eller spritsa marängen över äpplen och grädda ca 20 min.

    Pudra över lite kanel och servera äpplena med vispad grädde eller vaniljvisp


    Mer från bloggen


    aug 10, 2018

    körsbärsmojito

    jan 12, 2022

    frukostfocaccia

    apr 29, 2019

    frozen aperol spritz