KlingsKitchen
KlingsKitchen
Hem
Kategorier
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
Om mig
Kontakta mig
KlingsKitchen
Förrätter/smårätter
Huvudrätter
Desserter
Drycker
Samarbeten/Sponsrade
Jul
Matbröd
Godis
Såser & röror
Tårtor
Frukost
Kladdkakor
Kakor & bullar
Grekiskt
apr 12, 2018
Lakrits och citronkakor
Kakor & bullar
Lakrits och citronkakor
Utskriven hos Klingskitchen
Recept
200 g smör
200 g vit choklad
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
skal från 1 citron
3 ägg
0,5 dl lakritspulver(krossad turkisk peppar)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med 100 g vit choklad på svag värme.
3. Blanda, vetemjöl, strösocker, salt, vaniljsocker, bakpulver, lakritspulver och citronskal i en bunke.
4. Rör ner äggen i mjölblandningen och rör om. Blanda i smör/chokladblandningen och rör om ordentligt.
5. Häll smeten i en brownieform klädd med bakplåtspapper. Strö över lite lakritspulver och hackad vit choklad.
6. Grädda ca 20 minuter. Den ska vara kladdig.
7. Låt svalna och servera med grädde blandat med lite vaniljsocker och limeskal.
Taggar
lakrits och citronkakor
/
lakritsdagen
/
lakritskakor
/
Mer från bloggen
aug 23, 2021
björnbärspannacotta
apr 6, 2018
jordgubbsmojito
maj 14, 2020
rabarber och jordgubbsdrink
sep 13, 2020
cheesecake med vit choklad