Recept

  • Myntasockerlag
  • 1 dl strösocker
  • 2 lime, skalet finrivet
  • 3 msk färskpressad lime
  • 20 st myntablad
  • Cupcakes
  • 125 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 lime, skalet finrivet
  • 1 msk färskpressad lime
  • 1 msk ljus rom (eller mjölk för en alkoholfri variant)
  • Frosting
  • 225 g smör, rumstempererat
  • 300 g florsocker
  • 1 lime, skalet finrivet
  • 2 msk ljus rom (byt ut mot lime för alkoholfri variant)
  • 2 msk färskpressad lime
  • 100 g naturell färskost

  • Myntasockerlag

    Krama myntabladen försiktigt i handen. Lägg dem i en kastrull. Ha i strösocker, limeskal, limesaft och mynta och koka upp till sockret lösts upp. Ställ åt sidan.

     

    Cupcakes

    1. Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget. 

    2. Blanda samman bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl, häll i det tillsammans med mjölken.

    3. Ha i limeskal, limesaft och rom och rör runt. Vill du göra dem utan alkohol då ersätt rom med mjölk.

    4. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 2/3 och grädda i 185 grader, ca 15 minuter.

    Frosting

    Vispa ihop smör, florsocker, färskost, limeskal, limesaft och rom med en elvisp. Vill du göra dem utan alkohol så byt ut rom till ytterligare 1 msk limesaft.

    Pensla de färdiggräddade cupcakesen med myntasockerlagen. Spritsa frostingen och dekorera med lite färsk mynta och lime.

     


    Mer från bloggen


    feb 10, 2020

    grekisk kyckliggryta

    dec 7, 2020

    popcornfudge (1)