Recept

  • Jordgubbssirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Sangria
  • 75 cl rosévin
  • 1 dl Cointreau
  • 1/2 liter jordgubbar, i skivor
  • 1 apelsin, halva i skivor och halva pressad
  • 2 lime, 1 pressad och 1 i skivor
  • mynta
  • Jord

  • Börja med att göra jordgubbssirapen.

    Ha vatten, socker och jordgubbar i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund till jordgubbarna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa och ställ kallt. 

    Fyll en kanna med is. Lägg i apelsin, lime och jordgubbsskivor. Pressa i juice från lime och apelsin. Häll i rosévin, Cointreau och jordgubbssirap. Dekorera med mynta.

    Om du vill kan du ha lite kolsyrat vatten eller fruktsoda.


    Mer från bloggen


    maj 16, 2022

    mojito cupcakes

    feb 7, 2018

    hjärtpajer

    dec 16, 2018

    skurna pepparkakor