Recept

  • Jordgubbssirap
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 liter jordgubbar
  • Sangria
  • 75 cl rosévin
  • 1 dl Cointreau
  • 1/2 liter jordgubbar, i skivor
  • 1 apelsin, halva i skivor och halva pressad
  • 2 lime, 1 pressad och 1 i skivor
  • mynta
  • Jord

  • Börja med att göra jordgubbssirapen.

    Ha vatten, socker och jordgubbar i en kastrull. Koka upp och låt puttra en stund till jordgubbarna är mjuka, cirka 10 minuter. Mixa och ställ kallt. 

    Fyll en kanna med is. Lägg i apelsin, lime och jordgubbsskivor. Pressa i juice från lime och apelsin. Häll i rosévin, Cointreau och jordgubbssirap. Dekorera med mynta.

    Om du vill kan du ha lite kolsyrat vatten eller fruktsoda.


    Mer från bloggen


    aug 13, 2018

    äppelkladdkaka

    nov 21, 2018

    julig pavlova

    jan 23, 2018

    citronglass