Recept

  • 1 fläsksida med svål ca 1,5 kg
  • 1 dl hackade färska örter, rosmarin, timjan, rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 citron, skalet
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • steksnöre

  • Sätt ugnen på 125 grader.

    Fyllningen

    Blanda de färska örterna, vitlök, citron, olivolja, salt och peppar. 

    Porchetta

    Skär bort svålen från fläsksidan och spara till senare. Skär fläsksidan från långsidan nästan igenom och vik ut som en fjäril.

    Salta fläsksidan och gnid in den med fyllningen. Rulla ihop fläsksidan i samma riktning som den veks ut (från kortsidan). Lägg svålen ovanpå och bind upp med steksnöre.

    Lägg porchettan i en ugnssäker form gnid in med salt. Slå på vinet och sätt in i ugnen tills köttets innertemperatur är 80 grader, ca 4 timmar. 

    Höj temperaturen på slutet så den får färg. 

    Låt vila och skär sedan i skivor.

     


    Mer från bloggen


    nov 12, 2018

    varm fläderdryck

    maj 16, 2021

    espressopannacotta