Recept

  • 225 g rumsvarmt smör
  • 1,5 Dansukker Florsocker
  • 1 dl Dansukker mörkt muscvadorörsocker
  • 3 tsk mald kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 0,5 dl Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl hel sötmandel

  • Blanda florsocker med det rumsvarma smöret. Tillsätt muscvadorörsocker, sirap och kryddor. Blanda vetemjöl och bikarbonat och blanda ner i smörblandningen.

    Arbeta ihop till en smidig deg och ha till sist i mandeln. Forma till 2 st längder. Frys i dem i cirka 2 timmar.

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Skär pepparkakorna med en vass kniv i tunna skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

    Grädda kakorna i ca 10 minuter tills de fått en gyllene färg

     Tips!

    Gör iordning degen och frys in och grädda när gästerna kommer.

     

    Mörkt muscovadorörsocker har ett drag av lakrits i smaken och blir otroligt gott ihop med pepparkakskryddorna.