4

Recept

  • 150 g mörk choklad
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker till grädden
  • 2 äggulor
  • 2 msk Bailey´s
  • riven choklad till dekoration
  • ev. färska bär till dekoration

  • 1. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. 

    2. Vispa grädden tillsammans med 1 msk socker. Vispa den inte för hårt! 

    3. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör om väl. Lägg i lite av grädden och rör det slätt. Vänd sedan ner chokladsmeten i grädden med en slickepott till en jämn smet. Blanda till sist ner Baileysen. 

    4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp och stelna. 

    5. Garnera dem med lite riven choklad och ev färska bär vid servering.


    Mer från bloggen


    apr 6, 2018

    jordgubbsmojito

    sep 6, 2018

    höstsangria

    maj 7, 2021

    kaffekladdkaka