Recept

  • 175 g strösocker
  • 120 g smält smör
  • skal från 1 citron
  • 3 ägg
  • 150 g mjöl
  • 80 g citronsaft (saft från ca 2 citroner)
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 130 g florsocker
  • 25 g citronjuice

  • 1. Sätt ugnen på 170 grader.
     
    2. Smält smöret och låt svalna.
     
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, bakpulver, citronskal, citronsaft och det smälta smöret. Rör försiktigt ihop till en jämn smet.
     
    4. Häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Låt svalna.
     
    5. Blanda ihop glasyren och häll över kakan. Dekorera ev med lite citronskal.

    Mer från bloggen


    okt 3, 2021

    granatäpplefudge

    okt 27, 2019

    lakritsfudge (1)

    apr 25, 2021

    citronsorbet

    maj 18, 2021

    tiramisurulltårta