Recept

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad, riven
  • 1 liter färska jordgubbar, ca hälften i grädden och resten till dekoration

  • Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och vattnet. Rör försiktigt. Slå i en långpanna med bakplåtspapper.

    Grädda i 250 grader ca 5 minuter.

    Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret, pensla med kallt vatten om det inte släpper.

    Låt svalna under plåten.

    Vispa grädden. Ta bort 2 dl som du använder till garnering. Blanda resten av grädden med den rivna vita chokladen och hackade jordgubbar. 

    Bred jordgubbsgrädden på rulltårtan och rulla ihop den från den långa sidan. Dekorera med grädde och jordgubbar.