Recept

  • 200 g + 100 g mörk choklad
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397g)
  • 5 dl vispgrädde

  • 1. Grovhacka 200 g mörk choklad och lägg den i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten och rör om till chokladen smält.

    2. Ta bort skålen från värmen och rör ner sötad kondenserad mjölk. Rör till en jämn smet. Låt den sedan svalna helt.

    3. Vispa grädden och häll sedan ner chokladsmeten och vispa till en jämn smet.

    4. Grovhacka 100 g mörk choklad och blanda ner i glassmeten. Spara lite som du strör ovanpå.

    5. Häll upp smeten i en form som rymmer cirka 1,5 liter.

    6. Plasta formen och låt stå i kylen i minst 6 timmar.


    Mer från bloggen


    okt 31, 2019

    parmesanpotatis