Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 liter färska hallon

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
     
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten.
     
    3. Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.
     
    4. Ta ut kakan, strö lite socker på den och stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper med hjälp av ytterligare en plåt. Dra av bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt kallna under långpannan.
     
    5. Vispa grädden och blanda med hallon. Bred ut den över rulltårtan och rulla ihop. Garnera med grädde runt om och hallon ovanpå.