Recept

  • 9 st digistivekex
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • 3 msk creme fraishe
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Salted caramel
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • rivet skal från 1/2 lime
  • 1 tsk vailjsocker
  • 1 tsk flingsalt

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen ihop med strösockret. Blanda med det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen i en brownieform 20x20 cm med bakplåtspapper. Grädda ca 8-10 minuter. Ta ut den och låt svalna och gör undertiden fyllningen.
     
    2. Sänk ugnen till 150 grader. Vispa ihop philadelphia med strösocker och mjöl. Vispa i ägg, grädde, crème fraishe och vaniljextrakt.. Vispa till en jämn smet.
     
    3. Häll fyllningen i formen och grädda ca. 55 minuter. Låt svalna.
     
    4.  Skär i rutor.
     
    Blanda alla ingredienser till kolasåsen utom vaniljsocker och flingsalt i en kastrull och låt koka ca 10 minuter på svag värme under omrörning. Rör i vaniljsocker och flingsalt. Låt svalna.
     
    Häll kolasåsen över kakorna.